Cum ne ferim de droguri ?
In cazul drogurilor ,o persoana odata intrata in capcana moartei albe poate iesi foarte greu .Acestea , odata consumate prima oara ,strarnesc o dependenta necontrolabila ,intrucat ''drogurile tolerate'' fac cele mai multe ictime .
Prima regula a educatiei impotriva drogurilor este aceea de a intelege ca adolescentii pot lua decizii adecvate, daca le este data o educatie corecta, intemeiata pe argumente stiintifice. Tendinta actuala este de a informa tinerii, cat mai adecvat, pentru luarea unor decizii in cunostinta de cauza. Scopul unui mesaj vizand prevenirea consumului de droguri este simplu: ei trebuie constientizati asupra riscurilor pe care acest comportament le implica.
Practica este departe de a fi simpla si perfecta. Cele mai importante elemente necesare pentru dezvoltarea unor astfel de programe sunt: grupul-tinta, stilul si continutul mesajului transmis, dar si mediul folosit pentru a transmite mesajul.
Prevenirea consumului de droguri si campaniile de promovare a sanatatii trebuie sa ia in considerare factorii sociali si culturali ai grupului vizat. Minoritatile etnice au rezistente si vulnerabilitati diferite de restul populatiei si, de aceea, mesajele trebuie adaptate acestor conditii.
Principalel reguli oentru combaterea acestor ''dorinte ilegale '' sunt :
1) Daca gasim substante , bauturi sau alimente pe care sunt scrise urmatoarele ingrediente nu le consumam ; Canabis , Cocaina , Phenciclidine (PCP) sau Heroina .
2 ) Daca suntem atrasi de catre persoane aflate in influenta drogurilor nu le acceptam ofertele de a incepe si noi consumul lor.
4) Incurajam si sustinem campaniniile autorizate ''ANTIDROG'' .Fiecare dintre noi putem prevenii acest fenomen ilegal.
3)Ne ferim de anumite magazine pe nume ''Magazin de Vise'' sau ''Drogherie''.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu